Mini-Excursie 14 november 2018


Bezoek aan een bouwproject in Monchengladbach

Voorafgaand aan de Duits-Nederlandse Handelsdag op 14 november in het Borussia-Park in Mönchengladbach vindt er een mini excursie plaats naar het bouwterrein van Elite Jet Service bij vliegveld Mönchengladbach, waar recent is gestart met de funderingswerkzaamheden van een nieuw te bouwen hangar.  

Zowel het uitvoerend bouwbedrijf als de architect zijn Nederlandse bedrijven. Samen met Nedubex, zullen Willems Bouwbedrijf te Venlo en Verheijen - Smeets Architecten te Tegelen uitleg geven over de nieuwbouwplannen, maar met name aandacht besteden aan de aspecten waar Nederlandse bedrijven rekening mee dienen te houden bij het werken, bouwen en ontwerpen in Duitsland.  

De mini-excursie is met name gericht op Nederlandse bouw- en uitvoerende bedrijven die werkzaamheden in Duitsland willen gaan verrichten.  

U ontvangt als deelnemer maandag 12 november nadere informatie en een routebeschrijving. U dient op eigen gelegenheid naar de projectlocatie te rijden. De afstand van de projectlocatie naar het Borussia-Park is circa 20 km.

Bijeenkomst details

  • Wat: Mini-Excursie Duits bouwproject
  • Wanneer: 14 november 12:00 uur - 13:00 uur
  • Waar: Elite Jet Service bij vliegveld Mönchengladbach
  • Waarom: krijgen van inzicht in werken, bouw en ontwerpen van een Duits bouwproject
  • Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden
  • Aanmelden is mogelijk t/m 12 november 2018 of totdat het maximum aantal van 12 deelnemers is bereikt

Gastheer Stichting Nedubex

Bert van de Laan 

In de functie van adviseur voor de Stichting Nedubex heeft Bert van der Laan dagelijks contact met Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven die activiteiten ontplooien in Duitsland. Het blijkt dat de complexiteit in regelgeving een grote drempel voor de ondernemer opwerpt. 

Bert heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer in Duitsland en begeleid Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven alsmede architectenbureau’s bij hun eerste stappen op de Duitse markt. Bert was directeur van een Duitse Generalunternehmer en jarenlang lid van de Bund Deutscher Baumeister und Architekten en lid van de Architektenkammer. 

In zijn huidige functie als adviseur van Nedubex is hij tevens het aanspreekpunt voor Bouwend Nederland en de Koninklijke Metaalunie aangaande bouwgerelateerde Duitsland vraagstukken. Regelmatig geeft hij seminairs over bouwcultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland.  

Stichting Nederlands - Duitse Bouwexport (Nedubex)

Omdat Nedubex deelnemers heeft uit de bouw-, installatie-, metaal- en vastgoedsector kent zij de problemen die zich in die branche kunnen voordoen. Voor vraagstukken van uiteenlopende aard heeft zij oplossingen en antwoorden. U heeft de beschikking over ervaren adviseurs en specialisten die u op individuele basis kunnen begeleiden. Nedubex-adviseurs helpen u met de vereisten voor het werken in Duitsland, zoals technische voorschriften, contracten en vergunningen. Nedubex-experts zijn ervaren collega-ondernemers die u kunnen ondersteunen bij de voorbereiding, uitvoering en oplevering van projecten. Tot de Nedubex-partners behoren juristen, fiscalisten en vertalers waarop deelnemers van Nedubex een beroep kunnen doen.

Tip! Ontvang de gratis checklist 'Bouw in Duitsland' 

De gratis NEDUBEX checklist 'Bouw in Duitsland' is ter oriëntatie voor Nederlandse bedrijven die zich voorbereiden op de werkvoorbereiding en realisatie van bouwprojecten in Duitsland