Workshop 29 november 2018


Oplevering Duits bouwproject

Voorkom opleverstress!

Donderdagmiddag 29 november 2018 houdt Nedubex een workshop gericht op de oplevering van een Duits bouwproject.  

De benodigde documenten voor de oplevering met gemeente of Kreis vergen voorbereidingstijd. Tijdens deze workshop wordt aangegeven welke documenten benodigd zijn en hoe u tijdens het bouwproces de diverse documenten kunt verzamelen, zodat deze op het moment van oplevering aanwezig zijn.  

Inhoud seminar

 • Förmliche Bauabnahme
 • Architect of aannemer?
 • Zulassungen die nodig zijn
 • Documentatie van vergunningaanvrager
 • Documentatie van het uitvoerende bedrijf


Bijeenkomst details

 • Wat: Workshop oplevering Duits bouwproject
 • Wanneer: 29 november 13:30 uur - 17:00 uur
 • Waar: BouwendNederland Apeldoorn
 • Waarom: regel de oplevering op de juiste manier
 • Kosten: Leden Nedubex € 360 euro, Leden Metaalunie € 480 en niet leden € 600 (incl. cursusmap)
 • Aanmelden is mogelijk t/m 19 november 2018

Spreker Stichting Nedubex

Bert van de Laan 

In de functie van adviseur voor de Stichting Nedubex heeft Bert van der Laan dagelijks contact met Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven die activiteiten ontplooien in Duitsland. Het blijkt dat de complexiteit in regelgeving een grote drempel voor de ondernemer opwerpt. 

Bert heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer in Duitsland en begeleid Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven alsmede architectenbureau’s bij hun eerste stappen op de Duitse markt. Bert was directeur van een Duitse Generalunternehmer en jarenlang lid van de Bund Deutscher Baumeister und Architekten en lid van de Architektenkammer. 

In zijn huidige functie als adviseur van Nedubex is hij tevens het aanspreekpunt voor Bouwend Nederland en de Koninklijke Metaalunie aangaande bouwgerelateerde Duitsland vraagstukken. Regelmatig geeft hij seminairs over bouwcultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland.  

Stichting Nederlands - Duitse Bouwexport (Nedubex)

Omdat Nedubex deelnemers heeft uit de bouw-, installatie-, metaal- en vastgoedsector kent zij de problemen die zich in die branche kunnen voordoen. Voor vraagstukken van uiteenlopende aard heeft zij oplossingen en antwoorden. U heeft de beschikking over ervaren adviseurs en specialisten die u op individuele basis kunnen begeleiden. Nedubex-adviseurs helpen u met de vereisten voor het werken in Duitsland, zoals technische voorschriften, contracten en vergunningen. Nedubex-experts zijn ervaren collega-ondernemers die u kunnen ondersteunen bij de voorbereiding, uitvoering en oplevering van projecten. Tot de Nedubex-partners behoren juristen, fiscalisten en vertalers waarop deelnemers van Nedubex een beroep kunnen doen.

Tip! Ontvang de gratis checklist 'Bouw in Duitsland' 

De gratis NEDUBEX checklist 'Bouw in Duitsland' is ter oriëntatie voor Nederlandse bedrijven die zich voorbereiden op de werkvoorbereiding en realisatie van bouwprojecten in Duitsland